Heb je vragen, of wil je je verhaal kwijt? Stuur ons een e-mail

Zo pakte Jennie de draad weer op


In 2016 verloor Jennie (68) haar man. Een jaar na zijn overlijden nam ze een drastisch besluit: ze verhuisde naar een ander deel van Nederland. Hiermee liet ze haar vertrouwde omgeving, een huis met mooie herinneringen en haar sociale leven achter. Ze startte met buiten sporten in een gezellige groep en dat bleek een mooi begin om de draad weer op te pakken.

Een spannende tijd

Tot vlak voor het overlijden van haar man, werkte Jennie nog fulltime. Ze besloot daarmee te stoppen om nog zoveel mogelijk tijd samen door te kunnen brengen. Jennie: "Helaas was die tijd maar kort, maar toch wilde ik mijn besluit om te stoppen met werken niet herzien. Het was goed zo. Het was tijd voor een nieuwe fase in mijn leven." Een jaar na het overlijden van haar man besloot Jennie te verhuizen naar het westen om dichter bij haar zoon, schoondochter en kleinkinderen te gaan wonen. "Ik liet ons huis en sociale leven achter. Een spannende tijd brak aan."

Meer inspirerende verhalen lezen?

Ontvang regelmatig handige tips en inspirerende verhalen rechtsreeks in je mailbox. Schrijf je nu gratis in voor de digitale nieuwsbrief van Vief.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Vief
 * Verplichte velden

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Een warm bad

Op advies van haar zoon en schoondochter ging Jennie op zoek naar een leuke sportgroep. "Dat bleek niet eenvoudig. Om te beginnen ben ik al niet zo sportief, maar ik vond het aanbod ook vooral heel erg gericht op de ‘oude ouderen’ en minder op de actieve 60-er die net zoals ik nog midden in het leven staan. Er zat niets tussen waar ik direct enthousiast van werd totdat ik op een woensdag een artikel las in het lokale krantje. 'Sporten in de buitenlucht met een gezellige groep gelijkgestemden' was de kop. Ik heb me aangemeld voor een proefles en belandde direct in een warm bad."

Sterk en energiek

Bij GezondOud wordt lekker actief gesport in een gezellige groep op prachtige plekken in de natuur. Iedereen sport op zijn eigen niveau maar wordt door een deskundige trainer wel gemotiveerd om het maximale uit zichzelf te halen. "Tussen de oefeningen door is er ruimte voor een praatje en na afloop drinken we altijd gezellig een kop koffie met elkaar. Een hele leuke bijkomstigheid is, dat er naast het sporten ook regelmatig gezellige activiteiten georganiseerd worden waar deelnemer vrijblijvend aan deel kunnen nemen. Je moet dan denken aan fietstochten, wandeltochten of golfmiddagen. Inmiddels sport ik 2 á 3 x in de week en voel ik me sterk en energiek. Dat ik na mijn verhuizing zo snel weer een rijk sociaal leven zou hebben, had ik nooit durven dromen."

Men zegt altijd dat sporten verbindt en dat is precies zoals ik het ervaren heb.

Vief tipt

Bij GezondOud kun je gezellig buiten sporten in een groep, maar ook online vanuit je eigen omgeving. Lijkt het je wat? Meld je dan aan voor een gratis proefles in de buitenlucht. Als het bevalt mag je via Vief vier maanden sporten en betaal je voor de eerste maand helemaal niets.

Wil je liever online sporten vanuit je eigen omgeving op een moment dat het jou het beste uitkomt, ga dan naar online.gezondoud.nl en gebruik de vouchercode: thuis2022. Met die vouchercode betaal je de eerste twee maanden slechts € 7,50 en krijg je ook nog eens een weerstandelastiek cadeau.


Meest gelezen