Heb je vragen, of wil je je verhaal kwijt? Stuur ons een e-mail

Zo pakte Gert de draad weer op

Gert (76) verloor negen jaar geleden plotseling zijn vrouw. Na een moeilijke periode van twee jaar pakt hij de draad weer op. Hoewel een leuke relatie volgt, eindigt deze na een paar jaar. Via een datingsite voor 50plussers maakt hij een online profiel aan en gaat opnieuw op jacht naar de liefde. “Je moet plezier hebben in de zoektocht.”

“We hadden een prachtig leven, een goed huwelijk en drie prachtige zoons. We zijn heel jong getrouwd, we zijn dus als het ware samen volwassen geworden. Negen jaar geleden kwam mijn vrouw plotsklaps te overlijden. Ze is zes weken ziek geweest. Het dringt niet bij je binnen dat ze überhaupt dood zou kunnen gaan. Zelfs toen ze stierf was het niet bekend waaraan zij overleed. Achteraf gezien bleek het a-symptomatisch acute lymfeklierkanker te zijn.”

Ik mag door

“Ik heb het daarna erg moeilijk gehad. Je moet alleen niet vechten tegen dingen die je niet kunt veranderen. Het kost alleen maar energie en het levert niemand iets op. Dus na die moeilijke periode dacht ik: een mens is niet gemaakt om alleen te zijn en ik mag door ... mijn vrouw had dat ook gewild. Mijn kinderen zijn daar ook altijd ondersteunend in geweest. Die gunnen mij mijn gelukje.”

Een paar dates

“Ik kreeg een nieuwe relatie maar deze eindigde na een paar jaar. Wanneer je beide niet meer de jongste bent is het niet altijd verstandig om uit je vertrouwde omgeving te vertrekken en samen te gaan wonen. We kozen ervoor om uit elkaar te gaan. Maar ik heb veel liefde te geven en ik durf van mijzelf te zeggen dat ik ook veel liefde kan ontvangen. Dus besloot ik om op de website van 50plusmatch te gaan. Daar maakte ik een profiel aan. Ik heb best een paar dates gehad. Helaas deden sommige mensen zich anders voor dan ze waren. Je moet wat mij betreft altijd eerlijk en consequent zijn. Niet iedereen is op een site even eerlijk.”

Meer inspirerende verhalen lezen?

Ontvang regelmatig handige tips en inspirerende verhalen rechtsreeks in je mailbox. Schrijf je nu gratis in voor de digitale nieuwsbrief van Vief.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Vief
 * Verplichte velden

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

In de ogen kijken

“Voor mij was het belangrijkste dat je uit een profiel kunt lezen wat je aanspreekt. Ook koos ik ervoor om zo snel mogelijk iemand in de ogen te kunnen kijken. Iemand in de ogen aankijken is de beste manier om door te hebben of iemand bij je past of niet. Daarom was ik altijd erg open en wilde ik zo snel mogelijk een date. De zoektocht naar iemand die bij je past is best spannend maar ook leuk. Je moet er plezier in hebben. Maak er iets moois van. Doe leuke dingen, en zoek iemand die net zo vitaal is als jij. Daarbij heb ik altijd een stellig voornemen gehad: zoek de liefde, maar ga nooit vergelijken. Zoek iets moois en gewoon blijven zoeken.”

De aanhouder wint

“Geef nooit op. De aanhouder wint en met geduld komt er wel iets wat goed voelt en goed maakt. Het belangrijkste is dat de relatie goed is, en dat het ook goed blijft. Van twee kanten moet het dan ook goed voelen. Zo vond ik dan ook mijn huidige nieuwe liefde, via een datingsite voor 50plussers. Want zoals ik al zei: de aanhouder wint. We hebben het erg leuk samen en passen goed bij elkaar. De weekeinden zijn gevuld met tijd voor elkaar. Ik ben blij dat ik niet heb opgegeven en ben blijven zoeken totdat ik mijn huidige vriendin heb gevonden. Liefde geven en ontvangen maakt het leven de moeite waard.”

Hoe pakte jij de draad weer op na verlies of tegenslag? Deel net als Gert ook jouw verhaal met Vief. Jouw ervaringen kunnen andere inspireren en verder helpen. Vertel.


Meest gelezen