Heb je vragen, of wil je je verhaal kwijt? Stuur ons een e-mail

FC Vief aflevering 3: 'noaberschap, ofwel burenhulp, is hier heel vanzelfsprekend'

Dit verhaal gaat over Dick, Sieme en Henri, drie spelers bij het Walking Football team van FC Emmen. In aflevering 1 en 2 hebben ze al smeuïg weten te vertellen over hun bijzondere club. Maar hun verbondenheid gaat verder dan die van zestien mannen die wekelijks een balletje samen trappen.

Dick: "We doen natuurlijk veel meer dan voetballen. We hebben zelfs een lief & leed app zodat we de officiële app niet vol ouwehoeren, hahaha. In die app wordt dan echt van alles besproken. We houden elkaar in de gaten. Zo wil ik nog wel eens tegen iemand zeggen: joh, ga eens naar de dokter…we noemen dat hier naoberschap. Alleen kan ik dit als geboren Amsterdammer na al die jaren nog steeds niet goed uitspreken. Maar het betekent dus burenhulp." 

FC Vief is bekend van tv. Al meer dan 1.000.000x bekeken!

Bij de begrippen lief en leed wordt Henri even stil. Hij kijkt even in de verte voor hij aanvult: "We zitten in een kwetsbare leeftijdscategorie. Van de 24 teamgenoten zijn er nog maar 16 over… op onze leeftijd kan het snel gaan. Die collega’s mis je dan natuurlijk ontzettend. Daarom is het ook zo belangrijk dat we daar met z’n allen bij stil staan. Vol respect. We staan dan in een grote cirkel op het veld, delen onze herinneringen aan degene die ons is ontvallen en houden een minuut stilte. En omdat het leven toch doorgaat, moeten we vervolgens natuurlijk ook zorgen voor nieuw bloed. Duidelijk maken dat er hier iets te halen valt. We zijn een bijzondere club."

Op de vraag waar ze tot nu toe het meest van hebben genoten, antwoordt Sieme: "Die keer dat we in het Olympisch Stadion speelden vond ik mooi. En als je dan ook nog kunt scoren is het helemaal fantastisch." Henri vult aan: "Ja, dat klopt. En ik heb ook genoten van de buitenlandse toernooien zoals in Lissabon. Het voetbal was wel iets minder, maar de gezelligheid was top!"

Allemaal zijn ze hartstikke trots op hun club, op het stadion en op de supporters: "Het zijn allemaal aardige, beschaafde mensen, geen hooligans". De conclusie is dan ook unaniem: 

 "Ja, we hebben het goed voor elkaar hier! En we kunnen het iedereen aanbevelen!"

Benieuwd naar de avonturen van Dick, Sieme en Henri en hun club? Bekijk dan hier de derde en laatste aflevering van deze sfeervolle documentaire over FC Vief.


Meest gelezen

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Vief

Regelmatig tips en inspiratie rechtsreeks en gratis in je mailbox. Viefs nieuwsbrief staat bomvol inspiratie, tips en nieuwtjes om de regie over je leven zelf in de hand te houden.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Vief
 * Verplichte velden

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.