Heb je vragen, of wil je je verhaal kwijt? Stuur ons een e-mail

FC Vief aflevering 1: 'Yes jongens, donderdag mogen we weer!'

Er zijn gewone voetbalelftallen. En er is het Walking Football team van FC Emmen. Deze club is echt ‘one of a kind’:  zestien mannen in de bloei van hun leven, maar wél boven de zestig, die wekelijks lópend een balletje trappen in het stadion van FC Emmen.

De energieke ex-Amsterdammer Dick draait er niet omheen: “Voetbal was altijd al mijn ding, mijn passie, mijn uitlaatklep. En nog steeds. Ik verheug me er iedere week op. Een leven zonder voetbal bestaat voor mij haast niet.” 

“FC Vief is al meer dan 1.000.000x bekeken op televisiezender ONS!”

De mannen spelen op een klein veld, zes tegen zes en zonder keeper. De grootste uitdaging is uiteraard - de naam zegt het al - dat er niet gerend mag worden! Wat doen ze dan wel? Wandelen, dribbelen, snellopen? De lijn tussen wat wel en niet mag is dun. Zó dun dat zelfs de scheidsrechter af en toe de kluts kwijt is. De regel is dat in principe één voet altijd op de grond moet zijn. Lichaamscontact is uit den boze en de bal mag niet hoger dan op heuphoogte worden aangenomen. Overigens houdt dat de mannen niet tegen om bijzonder fanatiek te zijn. Er wordt geroepen en geschreeuwd net als op ieder ander voetbalveld. 

Henri is er al vanaf het begin bij. Hij vertelt genuanceerd en bijna filosofisch over ‘zijn’ club. Maar over één ding is ook hij heel uitgesproken: “We willen allemaal winnen! En natuurlijk is het dan wel eens menens. Gelukkig duurt dat nooit lang.” Z’n teamgenoot Sieme vult aan: “Het is toch een wedstrijd?! Natuurlijk ga je er dan echt voor. Scoren lukt niet meer altijd, maar dat is niet zo gek; de doeltjes zijn gewoon veel kleiner! 🙂” Ook hij is een fanatieke voetballer. Toen hij er even tussenuit moest vanwege een knieoperatie, was voetballen een prima reden voor een supersnelle revalidatie. 

Gelukkig is er in de derde helft niets meer te bespeuren van onenigheid. Eendrachtig zitten de mannen bij een bitterbal en een biertje met elkaar te geinen. 

Benieuwd naar de avonturen van Dick, Sieme en Henri? Pak even wat lekkers erbij, leun achterover en bekijk nu de eerste aflevering van FC Vief.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Vief

Regelmatig tips en inspiratie rechtsreeks en gratis in je mailbox. Viefs nieuwsbrief staat bomvol inspiratie, tips en nieuwtjes om de regie over je leven zelf in de hand te houden.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Vief
 * Verplichte velden

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Meest gelezen