Heb je vragen, of wil je je verhaal kwijt? Stuur ons een e-mail

Lekker op pad? Van groepsreizen tot dagjes uit: samen is leuker!

Het cliché wil dat we na onze pensionering achter de geraniums blijven zitten. Niets is minder waar: we blijven juist steeds langer actief en gaan tot op hoge leeftijd dagjes weg en op vakantie. Dat hoeft ook als je alleenstaand bent helemaal geen probleem te zijn. Dan boek je gezellig een groepsreis of een uitje in groepsverband. Dat kan trouwens ook als je wél een reismaatje hebt. Want groepsreizen worden steeds populairder. Vief ontdekte waarom.

Van een dagje weg tot een lange verre reis; samen is het leuker dan alleen. Georganiseerde uitjes en reizen in groepsverband worden dan ook steeds populairder. Mensen zijn op zoek naar gelijkgestemden en dat heeft weinig tot niets te maken met leeftijd. We willen ervaringen en avonturen kunnen delen, het liefst met mensen die op dezelfde manier in het leven staan. Reisorganisaties spelen daar handig op in door het aanbod van zulke tripjes te vergroten en richten zich meer en meer op bepaalde groepen, zoals alleenstaanden of senioren.

De tijd nemen

En dat is best handig, want de ideale vakantie van een 55-plusser ziet er toch net iets anders uit dan de doorsnee vakantie: we willen niet alleen maar op het strand liggen of in moordend tempo door een stad sjezen. Ook all inclusive-vakanties zijn aan de meesten niet besteed. Als we eindelijk alle tijd en ruimte hebben, willen we een land zien en ervaren in een rustig tempo. De tijd nemen. En er moet veel aandacht zijn voor cultuur. Los daarvan; we kunnen natuurlijk niet iedereen over een kam scheren. Sommigen vinden het fijn om alles helemaal geregeld te hebben, anderen gaan liever zelf op ontdekkingsreis. De een houdt van kamperen en de ander van een luxe hotel. Maar wat voor soort reiziger je ook bent; de voordelen van een groepsreis zijn legio.

Ondernemen zonder regelen

Openingstijden van musea checken, kamers met extra faciliteiten boeken, weten waar de huisartsenpost is ... als je meegaat met een georganiseerde reis wordt dat allemaal voor je gedaan. Dat scheelt. Dus voor wie wél houdt van actieve reizen maar niet van veel moeten regelen, is zo’n uitgestippelde reis ideaal. Ook fijn aan een groepsreis is de gezelligheid. Er is altijd wel iemand om mee te praten en je ervaring mee te delen. Wie weet hou je er nog waardevolle vriendschappen aan over ook. En als je behoefte hebt aan rust, trek je je gewoon even terug. Wie denkt dat georganiseerde groepsreizen - en uitjes - vooral voor alleenstaanden zijn heeft het mis. Ook met partner of ander reismaatje wordt er steeds meer aan deelgenomen.

Meer tips voor uitjes?

Altijd op de hoogte blijven van handige (reis & dagjes uit) tips? Schrijf je dan gratis in voor de digitale nieuwsbrief van Vief.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Vief
 * Verplichte velden

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Veelzijdig aanbod

De keuze aan groepsreizen is reuze. Bus-excursies zijn populair, maar cruises, zonvakanties en dagtochten vallen ook in de smaak. Bekende organisaties als NRV, Oad, TUI bieden groepsreizen aan voor jong en oud. En ANWB heeft met FOX Verre Reizen, Pharos Reizen en Kampeerreizen ook een mooi en veelzijdig aanbod. Seniorenreizenonline of Ouderen & Seniorenreizen richten zich geheel op groepsreizen voor de oudere doelgroep. En voor wie wat meer avontuurlijk ingesteld is, kijk dan vooral eens op Koning Aap of Sawadee.

Samen een dag op pad

Geen trek in een lange reis maar wel zin om een dagje met leeftijdsgenoten op pad te gaan? Het Nationaal Ouderenfonds organiseert het hele jaar door groepsuitjes. Ook Vier het Leven neemt mensen mee uit, zodat zij zorgeloos van culturele activiteiten kunnen genieten.

Vief tipt

Zelf een groepsactiviteit organiseren? Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Stel een lijst op van mensen waarmee je iets leuks wilt doen en laat iedereen een paar mensen uitnodigen. Maak samen een mooie wandeling (hier vind je vijf mooie tochten) of organiseer een fietstocht (bijvoorbeeld een van deze 234 fietsroutes). Of doe samen iets wat je nog nooit gedaan hebt, zoals een kookcursus of een wijncursus. Meer inspiratie vind je op Dagjeweg.nl.


Meest gelezen