Heb je vragen, of wil je je verhaal kwijt? Stuur ons een e-mail

6 verrassende musea die een bezoekje waard zijn

Van 1 tot en met 7 april is het Museumweek. Misschien een mooie aanleiding om er met een duidelijk doel op uit te gaan. Zeker als je een museumjaarkaart hebt, kan het een verrijking zijn om even in andere sferen te vertoeven. Veel musea bieden ook de mogelijkheid om er online rond te neuzen. Zodat je vanuit huis toch de collectie kunt bekijken. Vief maakte een selectie van ‘bijzondere’ musea door heel ons land.

Daar zit beweging in

In en rondom museum Voorlinden in Den Haag lopen kunst, cultuur en architectuur in elkaar over. Er zijn altijd wisselende tentoonstellingen van sculpturen, beelden en installaties tot bewegend beeld. En maak vooral ook een wandeling over het uitgestrekte prachtige landgoed. Meer info: Museum Voorlinden.

Het Kattenkabinet

Voor de kattenliefhebbers onder ons, breng een bezoek aan het Kattenkabinet. Dit Amsterdamse museum gaat over de rol van de kat in kunstwerken door de eeuwen heen. Meer info: Het Kattenkabinet.

Krakende hersenen en het brein

In Haarlem vind je een heel ander soort museum: Het Dolhuys, zoals het ook heet, is een voormalig gesticht. Nu is het een museum dat je aan het denken zet over ons brein, ons denken en ons gedrag. Je kunt er uren in doorbrengen terwijl de audiovisuele toer je langs de vele verschillende kamers en thema’s loodst. Meer info: Het Dolhuys.

Op ieder potje past een deksel

Op een boerderij in Aalten is het een theepottenmuseum gevestigd. Je vindt er een indrukwekkende collectie theepotten waarvan geen een ‘gewoon’ is. De een spuuglelijk, de ander letterlijk met goud versierd. Het spiksplinternieuwe museum is open vanaf april. Meer info: Theepottenmuseum Swartbroek

De grote realisten

Voor een leuk uitje in Gelderland is Museum More een aanrader. Dit museum herbergt van 25 maart t/m 25 juni een uniek overzicht van grote en kleine naïef realistische meesters naar Nederland. Van Rousseau, Bombois en Pippin tot Grandma Moses. Sprookjesachtig mooi. Meer info: Museum More.

Slimme uitvindingen

Last but not least een museum vol briljante uitvindingen, soms geniaal soms gewoon knettergek: wat dacht je van een haargroeihelm?! Museum Bizarium in Sluis. Let op: gaat in mei weer open. Meer info: Bizarum.

Meer tips voor leuke uitjes?

Ontvang regelmatig handige tips en inspirerende verhalen rechtsreeks in je mailbox. Schrijf je nu gratis in voor de digitale nieuwsbrief van Vief.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Vief
 * Verplichte velden

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Vief tipt:

Staat er iets leuks voor je bij, maar vind je het moeilijk om alleen op pad te gaan? Gelukkig zijn er in ons land tal van initiatieven voor het vinden van een maatje om samen leuke dingen mee te doen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Maatjesgezocht van het Oranje Fonds voor het vinden van een maatje bij jou in de buurt.


Meest gelezen