Heb je vragen, of wil je je verhaal kwijt? Stuur ons een e-mail

5x een tip tegen de winterdip

Als het buiten kouder wordt en de dagen korter zijn, wordt het steeds stiller op straat. Iedereen trekt zich een beetje terug en het aangaan en onderhouden van sociale contacten is in deze periode lastiger. Een winterdip onder ouderen komt dan ook best vaak voor. Om dit najaar meer (herfst)kleur te geven, deelt Vief 5 tips voor een gezellige winter.

  • Het klinkt misschien als een open deur, maar de deur van verschillende seniorenverenigingen staan ook in de winter wagenwijd voor je open. Een club als KLUP bijvoorbeeld organiseert allerlei activiteiten voor vijftigplussers. Via een app kun je zien welke activiteiten er in jouw omgeving plaatsvinden. Van bordspelletjes tot breien en wandelen tot wokken: er is voor ieder wat wils. Zo blijf je actief bezig én ontmoet je mensen met dezelfde interesses bij jou in de buurt. Win-win.
  • Meer binnen zijn betekent niet dat je stil hoeft te blijven zitten. Sport en beweging is belangrijk, óók tijdens de wintermaanden. Kijk bij sportscholen- en verenigingen in je buurt welke sportieve activiteiten er plaatsvinden. Natuurlijk, een frisse neus is altijd fijn, maar als het nou echt hondenweer is, kies je voor een binnenactiviteit als yoga of aquarobics. Dan smaakt die warme chocomel na afloop nóg lekkerder.

Vaker inspirerende verhalen ontvangen?

Ontvang regelmatig handige tips en inspirerende verhalen rechtsreeks in je mailbox. Schrijf je nu gratis in voor de digitale nieuwsbrief van Vief.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Vief
 * Verplichte velden

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  • Giert de wind om het huis en heb je geen zin in een nat pak, dan biedt digitale communicatie wellicht een uitkomst. Videobellen met familie en vrienden kan vanuit je luie (en warme) stoel, en ook via social media zoals Facebook en Instagram kun je deelnemen aan verschillende online gemeenschappen voor bijna elk denkbaar interessegebied. Of het nu gaat om koken, tuinieren, lezen of kunst, er zijn overal fora en groepen waar mensen hun gezamenlijke passie delen.
  • Houd je van (huis)dieren, maar heb je er zelf geen? Bezoek dan eens een dierenasiel. Deze opvangcentra worden veelal gerund door vrijwilligers. Zij kunnen jouw liefde en hulp goed gebruiken - en de aanwezige dieren natuurlijk helemaal!
  • Ook uitermate geschikt voor een gure dag: een bezoek aan een bibliotheek. Sowieso is dit vaak een heerlijke plek om even rustig iets te lezen, ook worden er vaak cursussen en workshops voor ouderen gegeven. Bijvoorbeeld op het gebied van digitale vaardigheden - hartstikke handig. Ook organiseren sommige bibliotheken voorleessessies en leesclubs voor ouderen. Leuk én gezellig.

Meest gelezen