Heb je vragen, of wil je je verhaal kwijt? Stuur ons een e-mail

FC Vief: hoe Walking Football de harten en de velden van Nederland verovert

Je bent zo jong als je je voelt en nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van Walking Football, een voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. In de 3-delige documentaire FC Vief volgen we de drie teamleden Dick, Henri en Sieme van het Walking Football team van voetbalclub FC Emmen. Van thuis op de bank, op het veld bij de wekelijkse training op donderdag en ook tijdens het biertje ná de training, de ‘derde helft’. 

Bij Walking Football wordt in wandeltempo gespeeld (je mag niet rennen). Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Walking Football helpt 60-plussers om actief te blijven, hun sport te beoefenen en betrokken te blijven bij het verenigingsleven. Ook bij voetbalclub FC Emmen wint deze voetbalvorm aan populariteit. In de 3-delige documentaire FC Vief volgen we de teamleden Dick, Henri en Sieme van het Walking Football team van FC Emmen.

Bekijk nu aflevering 1 van FC VIEF
Bekijk nu aflevering 2 van FC VIEF
Bekijk nu aflevering 3 van FC VIEF

Dick, Henri en Sieme komen uitgebreid aan het woord over de rol die Walking Football, het team én de club spelen in hun leven. In aflevering 1 maken we kennis met ze, de rest van de spelers van het Walking Football  team, de club FC Emmen en de sport Walking Football. In aflevering 2 ontdekken we hoe fanatiek het team is, hoe ze omgaan met tegenslag, de steun bij ziekte en en zware blessures én de kameraadschap binnen het team. Aflevering 3 draait om de clubliefde voor FC Emmen, de mooiste herinneringen van de teamleden, lief en leed binnen het team én natuurlijk de derde helft! We stellen de drie hoofdrolspelers graag vast kort aan je voor:

Dick is een geboren Amsterdammer en verhuisde met zijn gezin naar Emmen, waar hij ondertussen al weer vele jaren woont. Dick voetbalt al zijn hele leven. Naast het voetballen vindt hij ook het sociale aspect (de derde helft) erg belangrijk.

‘Voetbal is mijn passie, mijn uitlaatklep. Een leven zonder voetbal bestaat eigenlijk niet bij mij’

Sieme voetbalt al jaren bij het Walking Football team. Een aantal jaar geleden is hij gestopt vanwege aanhoudende knieklachten. Desondanks miste hij het voetbal zo erg, dat hij sinds dit seizoen weer begonnen is.

‘Dat je dit als 70-jarige mee mag maken, dat is gewoon geweldig’

Henri is sinds het prille begin betrokken bij het Walking Football team van FC Emmen. Hij verricht ook veel vrijwilligerswerk voor de club, zoals training geven op het Asielzoekerscentrum in Emmen.

FC Vief is een documentaire van Vief en Bureauvijftig, geproduceerd in samenwerking met Stug Zout. Het programma wordt mede mogelijke gemaakt door Vief, Stichting FC Emmen Naoberschap en het Nationaal Ouderenfonds.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Vief

Regelmatig tips en inspiratie rechtsreeks en gratis in je mailbox. Viefs nieuwsbrief staat bomvol inspiratie, tips en nieuwtjes om de regie over je leven zelf in de hand te houden.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Vief
 * Verplichte velden

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Meest gelezen