Wij zijn VIEF

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit werkt als een persoonlijke batterij. Is de batterij vol, dan beschik je over genoeg energie, ben je vitaal en heb je het gevoel dat je de hele wereld aankunt.  Een batterij raakt leeg door energieverbruik of energie lekken. Ook die van ons. Dus moeten we onze energiebronnen met regelmaat opladen. VIEF richt zich op de balans tussen de energiebronnen:

  • fysieke vitaliteit
  • mentaal-emotionele vitaliteit
  • zingeving
  • werkplezier

Energiebronnen 

Fysieke vitaliteit – De mate waarin het lichaam ons de energie geeft om privé en in het werk optimaal te functioneren. Voldoende beweging, gezond eten en rust en ontspanning op z'n tijd zorgen ervoor dat ons lichaam in conditie blijft. 

Mentale en emotionele vitaliteit – De mate waarin iemand met emoties kan omgaan, zaken relativeert en reageert op drukke en hectische situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stressbestendigheid.

Zingeving - De mate waarin we ons bezighouden met factoren die ons leven betekenis en meerwaarde geven. Wat vinden we belangrijk, waaruit halen we onze motivatie, inspiratie en voldoening?  

Werkplezier - Voelt werken voor jou als een plicht of opgave?  Haal je er dagelijks voldoening, trots en plezier uit? Werkplezier is onlosmakelijk vebonden met het gevoel op de juiste plek te zitten; de kans krijgen je mogelijkheden en talenten optimaal te benutten, je te ontwikkelen en hiervoor waardering te ontvangen. Wie werkt met plezier, krijgt daar veel energie voor terug.