Bekijk VIEF

Top Fit Week Flora Holland

Klantvraag

FloraHolland hecht veel waarde aan het gezond en inzetbaar houden van haar medewerkers. Het bewust maken en houden van medewerkers om gezond en vitaal  te (blijven) werken gebeurt o.a. met het evenement TopFit week. De TopFit week is inmiddels een jaarlijks terugkerende activiteit op de agenda van Flora Holland.

Fysergo is al enkele jaren partner bij het invulling geven van de jaarlijkse TopFit week op de vestiging Naaldwijk door het uitvoeren van health-checks.  Dit jaar is Fysergo gevraagd om het programma uit ter voeren op alle vestigingen van FloraHolland (Naaldwijk, Aalsmeer, Rijnsburg en Bleiswijk) en aan te vullen met diverse ViefFun activiteiten.

Het thema richtte zich met name op het bewust maken en op het stimuleren van een gezonde leefstijl bij medewerkers van FloraHolland.

Aanpak

De vestigingen van FloraHolland bepaalden ieder zelf het programma van de TopFit week, met coördinatie vanuit een centrale stuurgroep die “de rode draad” en het thema van de TopFitweek bewaakte. De healthcheck liep als rode draad door de TopFitweek heen, op alle vestigingen is deze uitgevoerd. De uitslagen van de health-check werden besproken tijdens een speeddate met de vitaliteitscoach.

De health-check was voor iedereen beschikbaar, daarom is er ook op verschillende uren en zelfs in de avond gewerkt.

De ViefFun activiteiten werden opgenomen in de diverse activiteiten die FloraHolland ook zelf organiseerde zoals een sportclinics door medewerkers zelf uitgevoerd. Vief Fun activiteiten waren:

  • Stoelmassage
  • Schaatsimulator
  • Interactieve voedingstesten, incl. alcoholvrije bierproeverij
  • Mindfulness workshop
  • Workshop Fun Boksen

In Aalsmeer werden alle activiteiten samen georganiseerd in de vorm van een gezondheidsplein. 

Resultaat

De week wordt ieder jaar weer door de medewerkers ervaren als een leuke beleving. Het levert iedere keer weer veel enthousiaste medewerkers op en het wordt  op prijs gesteld dat er zowel op een leuke als ook serieuze manier aandacht is voor hun gezondheid.

Medewerkers hebben door de Top Fit Week aangegeven  tot actie over te gaan.  Deze acties variëren van zelfstandig gaan sporten tot het bezoeken van een arts of specialist. Ook het zetje in de rug heeft medewerkers verleid om een stapje te gaan maken. Zij hebben aangegeven een afspraak te gaan maken bij de vitaliteitscoach.

Vervolg

Flora Holland gaat op twee locaties starten met een pilot vitaliteitscoaching. Daarnaast is men actief met het beleid rondom duurzame inzetbaarheid. Komende tijd staat in het teken van  een nieuw alcohol en drugs beleid en het project nachtarbeid. Deze thema’s zullen volgend jaar terugkomen in de TopFitweek.