Bekijk VIEF

Groepstraining Voeding & beweging

Klantvraag

Gemeente Duiven wil medewerkers ondersteunen bij hun vitaliteit. De onderwerpen voeding & beweging spelen hierbij een belangrijke rol. Gemeente Duiven wilde iets bieden waarin medewerkers samen aan de slag zouden gaan met het onderwerp voeding en beweging.

Aanpak 

Groepstraining VOEDING & BEWEGING*

Samen met en voedingscoach en een beweegcoach zijn 12 deelnemers  aan de slag gegaan met het onderwerp gezond en gevarieerd eten en voldoende bewegen met als doel het duurzaam bereiken van een gezond gewicht.

Aan de hand van een voedingsdagboek en activiteitendagboek wordt inzichtelijk gemaakt wat het huidige eet- en beweegpatroon is. En zijn zij aan de slag gegaan met een persoonlijk plan met haalbare doelen.

Tijdens de bijeenkomsten krijgen de deelnemers informatie, ervaren zijn wat gezond eten en bewegen is, bespreken met elkaar de moeilijke momenten worden zij gestimuleerd om hun doelen te bereiken. Door het buddysysteem van mede cursisten is er volop steun van elkaar. Ook kunnen de deelnemer tussen de bijeenkomsten door e-mail contact houden met de coach.

Resultaat 

  • Hogere ervaren vitaliteit van de medewerkers
  • Verlaging gewicht
  • Duurzame nieuwe aanpassingen in beweeg- en eetpatroon

* De training Voeding & Beweging wordt in het bedrijfszorgpakket van IZA/VGZ een keer per jaar vergoed (per 500 medewerkers).

 

 

 

“Wij hebben met dit programma een groep medewerkers kunnen ondersteunen. Deze groep mensen is enthousiast aan de slag gegaan en weet het ook vol te houden. We gaan kijken wat we dit jaar kunnen gaan doen om een grotere groep te bereiken. Een vitaliteitsevent staat hiervoor op de agenda”.