Bekijk VIEF

Doetinchem vitaal

Klantvraag

De gemeente Doetinchem heeft eerder al aandacht besteed aan de thema’s loopbaan, fysiek en het nieuwe werken. Met de vitaliteitsevenement wil men de aandacht richten op het thema mentale vitaliteit & ontspanning.

 

Aanpak

Het project is van start gegaan met een mini-conferentie voor de afdeling HR over de vitaliteitsdialoog. Vervolgens is het management van elke afdeling bij gepraat over het project, hun rol daarin en de vitaliteitsdialoog.

 

Een goede communicatie rondom de Viefents is een belangrijke voorwaarde gebleken voor succes. Op diverse momenten is gebruik gemaakt van verschillende communicatiemiddelen waarmee het op een ludieke manier op is gevallen. Op elke afdeling heeft een presentatie plaatsgevonden over het samenstellen van Viefent voor de afdeling. De afdeling kon met een puntentegoed kiezen voor een aantal workshops die na het Viefent specifiek voor de afdeling georganiseerd zijn (Mindfulness, Voeding, Act Factory, Lol in je werk, Mentale veerkracht).

 

Op een vitaliteitsdag zijn diverse vitaliteitsthema’s op een laagdrempelige manier aan “de man” gebracht in de vorm van een VIEFENT. Het doel van het event was bewustwording van de medewerkers ten aanzien van hun eigen vitaliteit, waarna ze een stap maken naar gedragsverandering. Er werden diverse handvatten gegeven waarmee de medewerkers direct aan de slag kunnen.

 

Na het Viefent hebben de door de afdeling gekozen workshops plaatsgevonden. De gemeente Doetinchem is aangesloten bij het IZA Bedrijfszorgpakket. Hierdoor kunnen als opvolging activiteiten aangeboden worden welke volledig vergoed worden. Het gaat om het vitaliteitsgesprek en de training voeding en beweging.  De medewerkers hebben goed gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

 

Resultaat

  • Medewerkers hebben informatie over vitaliteit en energie en hebben feedback daarop gekregen;

  • Medewerkers zijn geactiveerd;

  • Leidinggevenden en HR hebben tools om het gesprek over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid aan te gaan.Delen op LinkedIn